torstai 26. maaliskuuta 2009

Epiphone mm-20

Thomannin toimitusaika oli 6-8 vuorokautta Suomeen ja sitten siitä eteen päin kuljetusyrityksellä, joka tässä tapauksessa oli Itella eli posti. Todellisuudessa mandoliini kuitenkin saapui kotiovelleni lähes tarkalleen 6:ssa vuorokaudessa.



Paketti oli kylmä ja soitinta säästääkseni heti alusta asti annoin sen lämmetä paketissaan hetken ennen avaamista. Ostos oli onnistunut kaikin puolin, mandoliini vaikuttaa tukevasti valmistetulta ja pinnat ovat vahvassa lakassa.

Kyseiset mandoliinit ovat kuitenkin sarjatuotannolla Kiinassa valmistettuja, joten on syytä epäillä että laadun heittelyitäkin on ja voi yhä tulla - kun soittimen puuosat päätyvät suomalaiseen äärimmäisen vaihtelevaan ilmastoon. Virittäessä soitinta jouduinkin jo käyttämään hieman meisseliä, jotta sain plektransuojuksen paremmin asemoitua - se kun oli vain "heitetty" paikalleen ja resonoi heti kun sain tallan paikalleen.

Pienenä sivuhuomiona voisin vielä mainita että soitin oli vailla tallaa, joka löytyi pakkauksesta pussissa. Käytännössä ensikertalaiselle mandolinistille tämä oli jo melkoinen haaste. Sillanpään kirjan mukaisesti tallan paikan voi tarkastaa huiluäänillä, niitä taidetaan kutsua myös harmoonisiksi ääniksi tjsp., mutta päädyin asettelemaan sen valokuvien perusteella F-aukkojen keskelle. Jääköön hienosäätö toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti